W ramach programu „Słupskie Ekołasuchy gotują” realizowanego przez nasz Ośrodek wspólnie z Przedszkolem Miejskim nr 19 Słupskiego Chłopczyka gościliśmy w naszym Internacie grupę 6-latków.
Dzieci miały możliwość przyjrzenia się z bliska praktycznej nauce zawodu kucharzy i pracowników pomocniczych obsługi hotelowej. Odwiedziły pracownie, w których nasza młodzież uczy się zawodu. Uczniowie Szkoły Branżowej opowiadali swoim młodszym kolegom jakie czynności wykonują, czego się uczą itp.
Na koniec dzieci stanęły przed nie lada zadaniem. Musiały po zapachu i smaku odgadnąć jakie przyprawy przygotowali dla nich nasi uczniowie. Każde dziecko dostało również ciastko z wróżbą – w końcu Andrzejki za pasem.
Spotkanie z przedszkolakami koordynowała pani Elżbieta Polenceusz, która kształci naszych kucharzy.